Friday 13 September 2013

Цветанов: България може да влезе в историята за най-дълги протести

България
петък, 13 септември 2013 г.
  news359

Цветанов България може да влезе в историята за най-дълги протести


07.09.2013 13:57 0
   
„Всичко което се случи през последните седмици говори за това. Ние не сме си позволявали да правим масирани проверки и да изискване данни за наши политически опоненти, както стана във Варна. Опитите за сплашване на симпатизантите на ГЕРБ… Това всява страх и се ограничава гражданската енергия което е недопустимо”, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по Нова телевизия.
“ГЕРБ и симпатизантите му са част от гражданското общество, която не одобрява действията на правителството и връщането на България назад по пътя й към европейско развитие. Подаването на оставка е най-естествената стъпка, за да се успокои обществото. Това е демократичният начин. България започна наистина да протестира така, както се прави в цяла Европа. България се нуждае от предсрочни парламентарни избори колкото е възможно по-скоро, веднага.
„Желанието на управляващите е да отложат предсрочните избори до май, а ако това стане, то те могат да продължат да отлагат. Властта не се е стреснала от протестите и България може да влезе в историята, като държава, в която е имало най-дългите протести срещу правителството”, коментира още Цветанов./news359
София/България

No comments: