Friday 13 September 2013

Йорданка Фандъкова: За първи път тази година беше приета тригодишна прогнозна рамка за развитие на Столична община

  Снимка: ГЕРБ

13 септември 2013 | 17:03 | Агенция "Фокус"
Начало / Общини
София. Миналата година агенцията „Стандард енд Пуърс” имаше препоръки към нас, които ние изпълнихме. За първи път тази година беше приета тригодишна прогнозна рамка за развитие на общината. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.
„В същото време събираемостта се повиши, разходите падат, което е отчетено от агенцията. Аз лично приемам увеличената събираемост и като доверие от страна на гражданите за управление на средствата, с които те финансират проектите на града. Това са и новите улици, и ремонта на тротоарите, и новите детски градини, така че хората могат да видят и да усетят реално къде отиват техните пари”, каза Фандъкова.
Столична община продължава да работи последователно и да гарантира устойчивост в работата си. „Подготвяме бюджета за следващата година като отново стъпваме на същите принципи – реализъм , по-скоро консервативен подход и разчитаме на по- висока събираемост, без да натоварваме допълнително гражданите, тъй като за всички кризата продължава и финансовото състояние на семействата. Всички знаем, че не е достатъчно добро. Така че разчитам на много работа, разчитаме на подкрепата на гражданите за това, което се случва в града и на справедливо място на София в следващия програмен период за финансиране с европейски средства”, каза Фандъкова.
Цветелина ПЕНЧЕВА

No comments: